Trilko (Tekaški Forum) :
Kooooolk je blo dobr!! Zame zaenkrat definitivno najlepši tek letos, poleg tega pa še eden izmed zadanih ciljev dosežen 🙂 Ma zdej vem, zakaj se mu reče najlepši (in najtežji :D) polmaraton. Edina stvar, ki mi jo je žal, je to, da nisem bil na 1. in 2. izvedbi tega teka. No, pri prvi sploh še nisem tekel, lani pa dvomim da bi tole zmogel 🙂 Hvala organizatorjem, super ste tole naredili! Se vidimo naslednje leto!

Bojan Ambrožič ( http://bojanambrozic.com)
Že tretje leto sem tekel na Najlepšem in najtežjem malem maratonu. Prvo leto sem bil sicer skeptičen. Ampak sedaj po treh letih lahko rečem da je dobro prijela, saj po tekaški udeležbi že sodi med najbolj množične gorske teke pri nas.

……..

Vreme in družba sta bila odlična tudi po koncu tekme. Marsikdo si je privoščil zasluženo poležavanje v travi ob kovanju novih tekaških načrtov. Čestitke organizatorjem za še eno odlično izpeljano prireditev.

Leta 2014 je bila izvedba v oblačnem, a suhem vremenu, najhitrejši pa so povedali

»Sama trasa je izredno lepa, pa tudi težka s strmimi vzponi in tehnično zahtevnimi spusti, tako da se strinjam z organizatorjem, da je tekmo poimenoval “Najlepši in najtežji polmaraton”. Celotne proge nisem poznal, razen nekaterih odsekov v srednjem delu. Tekme sem se lotil odločno ampak tudi taktično, saj sem vzpone pretekel v najhitrejšem možnem tempu, spustov pa sem se lotil bolj previdno. Kakorkoli, cilj je bil samo en, postaviti najboljši rezultat! Žal sem že po dobrih dvajsetih minutah moral počakati zasledovalce, ker je na progi manjkala oznaka smeri in nisem vedel kam. Nisem se pustil preveč motiti in sem nadaljeval v svojem, še hitrejšem tempu. V cilj sem prišel z dobrim časom, 1:44:02, ki pa bi bil ob močnejši konkurenci in poznavanju celotne trase še bistveno boljši«, je vtise strnil zmagovalec Sebastjan Zarnik.

Drugo uvrščeni Marjan Zupančič je dogodek opisal tako: »Izredno lepa, razgibana trasa! Takih prireditev pri nas vsekakor manjka. Upam, da bo postala tradicionalna. Zarnik je suvereno zmagal! Ko sem videl, da je premočan, sem taktično držal drugo mesto in varčeval z močmi za IŠKI VINTGAR – TREKING, kjer sem naslednji dan nastopil in zmagal na Ultri (5h 29min). Tekma mi je služila kot odličen trening za GM40, katera je dvakrat težja kot najnaj21.«

»Prireditev NajNaj21 je bila lepa popestritev med sicer precej dolgočasnim naborom gorsko-tekaških prireditev pri nas. V tujini je podobnih prireditev več in so vse dobro obiskane. Zato to prireditev ocenjujem kot dober poskus prenosa tuje gorsko-tekaške mentalitete v Slovenijo. Pogoji za tek so bili ob oblačnem vremenu skorajda idealni. Proga je bila lepa in zelo razgibana s številnimi menjavami ritmov. Sam sem s svojim tekom zadovoljen, sploh s tekom v klanec. Izgubljal pa sem na spustih, kar me je stalo še višje uvrstitve. Čestitke organizatorjem za lepo izpeljano prireditev in nasvidenje prihodnje leto«, pa je prvo četverico zaključil Bojan Ambrožič.